top of page
Νέα
29 Οκτ 2024
Παρακολούθηση και αξιολόγηση της βόσκησης των ζώων
Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου ”MeatQuality” είναι η ανάδειξη της σημασίας της ιχνηλασιμότητας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του...
20 Μαρ 2024
Από τη χορήγηση έτοιμου φυράματος γαλακτοπαραγωγής, σε ενήλικες προβατίνες που βρίσκονται σε στάδιο γαλουχίας.
Φυλή Καλαρρύτικο. Περιοχή Ιωάννινα. Παραγωγός κ. Γιώργος Τόλιας. Photo & Video Credits: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
28 Νοε 2023
Παρουσίαση του έργου Meat Quality στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023
Από τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023, όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων...
Άρθρα
26 Μαΐ 2023
Η ιχνηλασιμότητα ως εργαλείο για την ανάδειξη της παραγωγής κρέατος από αυτόχθονες φυλές βοοειδών
Η διαφάνεια σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το σύγχρονο καταναλωτή. Η βιομηχανία κρέατος δεν μπορεί...
26 Μαΐ 2023
Ο Τομέας του Κρέατος και η Κυκλική Οικονομία
Τα τελευταία χρόνια, ο όρος κυκλική οικονομία συζητιέται ολοένα και περισσότερο από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως από...
26 Μαΐ 2023
Το κρέας και η διατροφική του αξία
Με την έννοια κρέας, εννοούμε όλα τα εδώδιμα μέρη των βοοειδών, των αιγοπροβάτων, του χοίρου, των πουλερικών και των ψαριών, δηλαδή τα...
bottom of page