top of page
selection-quality-meat-butcher-shop

Τα Μέλη

MeatQuality
ΕΔΟΚ
κιβωτοσ φαρμες
kokkalis foundation
chefs brigade
eketa

ΕKΕTΑ
(Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης)

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ιδρύθηκε το 2000 (ΠΔ 77/2000), είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και βρίσκεται στη λίστα με τους 20 κορυφαίους ερευνητικούς φορείς της Ε.Ε. στην προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) είναι ένα από τα πέντε Ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ και κινείται ενεργά για τη διεθνή αναβάθμιση της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα στο ευρύ πεδίο των βιοεπιστημών και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής αξίας στους τομείς της Αγροβιοτεχνολογίας και Ιατρικής Έρευνας.

Η βασική εργαστηριακή υποδομή του ΙΝΕΒ καλύπτει τις δραστηριότητες των ερευνητών στις εφαρμογές των βιοεπιστημών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει συνεργαζόμενους φορείς (ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις) ιδίως στους τομείς αιχμής της γονιδιωματικής και βιοχημικής ανάλυσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

6o χλμ Χαριλάου-Θέρμης, Θεσσαλονίκη

email: fsn.lab@certh.gr

ΕΔΟΚ
(Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος)

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) είναι η πρώτη διεπαγγελματική οργάνωση του είδους της και η σύστασή της είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας διεργασίας που άρχισε στις αρχές της δεκαετίας και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματικών φορέων στον τομέα του κρέατος και την υποστήριξη όλων των σχετικών με την κτηνοτροφία φορέων.

Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση διεπαγγελματικών δραστηριοτήτων και προωθεί το διάλογο μεταξύ, τόσο των μελών όσο και με τους θεσμικούς φορείς, με σκοπό να δημιουργηθούν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα αναδείξουν τον κλάδο και θα οδηγήσουν σε πορεία ανάπτυξης τα μέλη του.

Η αξιοποίηση του οργάνου των Διεπαγγελματικών είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της υγιούς συναντίληψης των κανόνων για την αυτορρύθμιση της αγοράς, ενώ παράλληλα η Διεπαγγελματική έχει τη δυνατότητα να παράγει πολιτική για τον τομέα της, συνεργαζόμενη με το κράτος.

zootecnia-helexpo edok
kokkalhs idryma

Ίδρυμα Κόκκαλη

Tο Ίδρυμα Κόκκαλη ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα και αποτελεί έναν μη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που υπηρετεί το όραμα του Σωκράτη Κόκκαλη, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου επιχειρηματία στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας και των τηλεπικοινωνιών, και τιμά το έργο και τη συνεισφορά του αείμνηστου πατέρα του Πέτρου Κόκκαλη, διεθνώς διακεκριμένου χειρουργού και ανθρωπιστή, καθηγητή της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδρυτή της πρώτης νευροχειρουργικής κλινικής στην Ελλάδα.

CHEF’S BRIGADE GREECE – SLOW FOOD COMMUNITY

Η CHEF’S BRIGADE GREECE – SLOW FOOD COMMUNITY, ιδρύθηκε από τους πιο βραβευμένους σεφ για τη συμβολή τους στη διατήρηση της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας, επιστήμονες του τομέα της διατροφής, παραγωγούς και ειδικούς του αγροδιατροφικού μάρκετινγκ.
Είναι μέλος του διεθνούς κινήματος SLOW FOOD, και συμμετέχει ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη του διατροφικού συστήματος με έμφαση στην προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Μέσα από δράσεις όπως η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η εκπόνηση προγραμμάτων για τη ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της διατροφής με τη εστίαση, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αλλά και η διάσωση και ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού, συμβάλλει στη αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, τη βιοποικιλότητα, την προστασία των οικοσυστημάτων και του πλανήτη, την κυκλική οικονομία, η οποία εξασφαλίζει δίκαιη διαβίωση στους παραγωγούς, και ευημερία των τοπικών κοινωνιών.
Για ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον.

Tsitsilato-kozanis
bottom of page